Denise

Doula Denise - Doula Tribe

“Jouw lijf, jouw baby, jouw bevalling”

Achtergrond/opleiding:
JJ/ BIA doula opleiding, Postnatal doula opleiding van Postnatal Support Network, Yoga Nidra Teacher Training, Orthomoleculaire voeding & suppletie (HBO), Medische Basiskennis, Rechtsgeleerdheid (UvA), Forensische Criminologie (VU & Universiteit Leiden).
Bijscholing:
NLP, hypnobirthing, Spinning Babies, voeding in zwangerschap & kraamtijd, (zwangerschaps)massage, belly binding, Rebozo, aromatherapie, voetrefloxologie.
Bio:
Ik ben 33 en woon in Amsterdam. Op mijn cv staan de meest bizarre studiecombinaties. Ik ben gewoon nooit uitgeleerd, lijkt het. Naast het doula werk zijn koken en bakken een grote passie van mij en die liefde kan ik kwijt in mijn tweede bedrijf: Nutrilicious. Af en toe ontsnap ik aan het harde werken door een verre reis te maken, zoals naar India. Thuis ontspan ik door te dansen, door yoga (nidra) of een ouderwetse spelletjesavond met vrienden.
Visie:
Dat er als vrouw een baby in je lichaam kan groeien en je lichaam zich vervolgens opent voor de geboorte van je baby vond ik als kind al fascinerend. Ik ging lezen over verloskunde en ontdekte het werk van de doula. Ik voelde me hier meteen toe aangetrokken. Dus maakte ik in 2014 een carrière switch van een baan in de tbs – ik ben opgeleid tot forensisch criminoloog & strafrechtjurist – naar de wereld van de geboortezorg.
Het is zo’n eer om als doula een bevalling te mogen voorbereiden en daar zelfs bij aanwezig te zijn. Ook al heb ik 100 baby’s geboren zien worden; dit blijft magisch. Ook in situaties waarin het anders loopt dan het gedroomde plaatje, zorg ik ervoor dat ouders zoveel mogelijk aan hun wensen vasthouden. Ik ben op de hoogte van de medische protocollen, maar weet door de voorbereidingstijd ook wat ouders graag willen. Het is zo belangrijk dat ouders in hun kracht kunnen blijven staan. Dit maakt van de geboorte echt een positieve ervaring.
Persoonlijkheid:
Mijn beste vriendin Iris omschrijft mij als: “Een warme, zachte vrouw die van nature heel zorgzaam is. Met een kalme energie waardoor je in haar bijzijn automatisch ontspant. Open, breed geïnteresseerd met een passie voor haar vak. Weet hoe ze in verschillende situaties, voor verschillende soorten mensen, ook als het moeilijk wordt, een veilige bedding kan bieden. Oftewel spaceholder kan zijn.”
Werkwijze:
Wat ik vaak zeg, is: “Het is jouw lijf, jouw baby en jouw bevalling”, om aan te geven dat je als aanstaande moeder veel zelf kan beslissen tijdens je zwangerschap en bevalling. Dit zorgt ervoor dat je je als vrouw enorm krachtig kan voelen. Wie weet komt het door mijn juridische achtergrond, maar ik vind het belangrijk dat ouders weten wat de mogelijkheden zijn. Zodat ze keuzes kunnen maken die bij hen passen.
Standaardpakket: € 1347
Werkgebied: Amsterdam en omgeving. Ik werk zowel als geboorte doula, postnatale doula en geef privé zwangerschapscursussen (Engels & Nederlands)
Voortraject: ja. Zowel online als offline.
Ervaring: ++++
Social: www.instagram.com/douladenise_birthsupport
Website:
www.douladenise.nl

 

Denise-Doula Tribe