“Ik ben een goede match met jou als je op zoek bent naar liefdevolle ondersteuning en evidence based kennis. Je graag het vertrouwen wil krijgen dat je echt de baas kunt zijn over je eigen bevalling. Je je prettig voelt bij een zachte, rustige en nuchtere persoonlijkheid.”

Opleiding/achtergrond:
Technische Natuurkunde, JJ/BiA Doula opleiding
Bijscholing:
From Pain to Pleasure in Childbirth (Debra Pascali Bonaro), Expanding Normal: Supporting Physiological Birth in Every Setting conference, Spinning Babies, Aromatherapie voor Zwangerschap en Bevalling
Bio:
Ik ben 42 jaar, trotse mama van Odin, Nova en Elin en inmiddels ruim vijf jaar actief als doula in Eindhoven en omgeving. Ik speel graag piano en vind het heerlijk lange boswandelingen te maken met onze hond. Ik ben een mensen-mens; ik hou enorm van de chaos en de zoete inval die bij ons gezin hoort, en ook van echte verbinding maken met elkaar. Gedurende mijn professionele leven is mijn wetenschappelijke manier van denken verder ontwikkeld en deze vormt mij als vrouw en als doula; met trots durf ik mezelf inmiddels een echte ‘birth-nerd’ te noemen.
Visie:
De geboorte van een kind is een levensgebeurtenis; er bestaat een tijd voor en een tijd na de geboorte. Een fijne bevalling geeft je een enorme voorsprong in deze nieuwe levensfase en iets om de rest van je leven kracht en zelfvertrouwen uit te halen. Ik gun iedere vrouw een fijne bevalling; dat je je goed en sterk hebt gevoelt, zelf in controle bent geweest en dat je de bevalling beleefd hebt in plaats van ondergaan.
We leven in een tijd dat het niet meer vanzelfsprekend is dat vrouwen in hun diepste zijn weten dat ze kunnen bevallen. Dat alles in hun lijf perfect afgestemd is op elkaar om een kind te kunnen baren. Doe wat jij nodig hebt om dit innerlijk weten en vertrouwen in jouw lijf, jouw baby en jouw keuzes te voeden. Doe die cursus, lees de boeken, bekijk de filmpjes, onderzoek je opties, durf te dromen, neem de verantwoordelijkheid. Stel met grote zorg je ideale geboorteteam en -omgeving samen, laat zo weinig mogelijk aan het toeval over. Dit alles om tijdens de bevalling je veilig en geliefd en ontspannen genoeg te voelen om volledig los te kunnen laten en te vertrouwen op je lijf, je intuïtie en je instinct. Want alles wat je nodig hebt om te kunnen bevallen zit in jou.
Persoonlijkheid:
Vrienden en familie omschrijven mij als zacht, lief, rustig, betrouwbaar en vrolijk. Ik krijg vaak te horen dat mensen zich op hun gemak voelen bij mij en dat ik goed kan luisteren. Ik wil graag zorgen en vind eerlijkheid belangrijk. De grenzen en wensen van anderen bewaken daar ben ik goed in. Die van mezelf bewaken is nog ‘work in progress’, maar ook daar word ik met de jaren steeds beter in. Het glas is bij mij half vol en ik hou van het leven inclusief alle ups, downs en alles daartussen in.
Werkwijze:
Ieder mens is uniek, we hebben allemaal onze eigen behoeften en wensen. De begeleiding die ik geef pas ik hierop aan, mijn doel is je dat te geven wat jij nodig hebt.
Tijdens de zwangerschap zal ik je voeden met alle (evidence based) kennis en opties, zodat je in staat bent goed geïnformeerde eigen keuzes te maken over jouw zwangerschap, jouw bevalling en jouw baby. Ik leer je tools en technieken om tijdens de bevalling in te kunnen zetten en ik geef je emotionele ondersteuning. Ik ben er voor je bij angsten en onzekerheden en ik zal je aanmoedigen en vertrouwen geven.
Tijdens de bevalling draait alles om jou, je kindje en je eventuele partner. Jullie zijn het middelpunt. Ik geef continue ondersteuning gedurende het hele proces. Dit kan fysiek zijn (bijv. het geven van tegendruk), emotioneel (bijv. geruststelling), maar ik geef ook informatie, bewaak wensen, opper ideeën en maak foto’s.
Ook na de bevalling ben ik er voor je. Een nieuwe balans vinden met een pasgeboren baby kan heel overweldigend zijn. Je kunt bij me terecht met al je vragen en ik zal je voorzien van fijne postpartum tips. Na ongeveer zes weken wordt het doula traject afgesloten met een nagesprek.
Ik vind het belangrijk dat je tijdens deze hele reis je eigen keuzes hebt kunnen maken, dat je je gezien en gehoord voelt en dat je positief en vol trots terug kunt kijken, ook als de reis anders liep dan vooraf gedacht. Met veel liefde en passie zet ik me hiervoor in.
Standaardpakket: €1150,- (alleen geboortevoorbereiding €590,-)
Werkgebied: alles binnen een straal van 60km rondom Eindhoven, maar ik maak ook wel eens uitzonderingen.
Socials: www.instagram.com/beingborn.nl
Website: www.beingborn.nl

0000

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*