Doula Amsterdam Marleen

“Wij zijn een match als jij volledig vertrouwen wilt krijgen in het hele geboorteproces. Ik ben een down-to-earth doula: nuchter maar met een sensitieve en intuïtieve kant. Mijn focus is vertrouwen: vertrouwen in jezelf, jouw lichaam en jouw (geboorte)partner. Want vertrouwen zorgt ervoor dat er minder ruimte is voor angst en maakt dat jij je lichaam vol vertrouwen haar gang kan laten gaan.”

Opleiding/achtergrond:
Fashion & Management (HBO, afgerond in 2012), Doula opleiding Utrecht (afgerond in 2018)
Bijscholing:
docententraining Relaxed Bevallen, hypnobirthing & mindfulness (afgerond in 2019)
Bio:
Ik ben opgeleid tot grafisch vormgever maar was van jongs af aan al gebiologeerd door geboortes. Ik besloot naar deze roeping te luisteren en startte de opleiding tot doula nog voor ik zelf moeder was. Na de opleiding wilde ik zo graag zelf een geboorte ervaren dat Jonah (2019) vrij snel erna geboren werd. Met vertrouwen en plezier heb ik mijn zoontje geboren zien worden. Het was niet eng, vervelend of te pijnlijk. Deze ervaring heeft verdieping gegeven aan mijn werk als doula.
Van 3 hoog Amsterdam belandde ik in een dorpje er vlak boven: Monnickendam. Hier woon ik samen met mijn vriend en zoontje. Het liefst zit ik op het terras (bij voorkeur in het zonnetje). Tegen een tropisch strand zeg ik geen nee, maar in Nederland kom ik alleen in de winter op het strand en dan vind ik het heerlijk. Vroeger was ik extreem rommelig maar ben nu een minimalist en opgeruimd. Kamperen en backpacken vind ik leuk. Ik geloof niet in toeval en geloof dat alles een reden heeft.
Visie:
Geboorte is zoiets magisch: het is zo krachtig en tegelijkertijd zo kwetsbaar. Ik geloof dat iedereen het ook zo kan ervaren, dat verdienen vrouwen ook! Maar zo’n magische ervaring, vergt ook voorbereiding: weten hoe jouw lichaam werkt, hoe je kan meewerken met jouw lichaam, hoe je de regie houdt en welke keuzes je hebt. En wanneer jij je goed hebt voorbereid, ontstaat er vertrouwen: vertrouwen in jezelf, jouw lichaam en het proces. Dan durf je los te laten tijdens de bevalling, te duiken in het proces en de sensaties toe te laten. En daar ontstaat de magie, die fijne geboorte ervaring. In alle vertrouwen, vanuit je eigen kracht.
Persoonlijkheid:
Een goede vriendin zou mij omschrijven als gevoelig, nieuwsgierig, gepassioneerd, grappig en lief. Als jouw doula ben ik rustig, zorgzaam en geduldig. Op de achtergrond maar toch aanwezig is hoe meerdere zorgverleners en cliënten mij omschrijven. Ik ben erg gepassioneerd over mijn werk en duik volledig mee in jouw proces. Ik kijk er naar uit om je te mogen ontmoeten!
Werkwijze:
Ik focus mij echt op het mentale stuk: het vertrouwen. Jouw lichaam weet precies wat ze moet doen, maar rationele gedachten en eventuele angsten kunnen het proces in de weg zitten. Jouw mindset is dus ontzettend belangrijk. Daarom maak ik gebruik van hypnobirthing tijdens mijn begeleidingen. Dit is een techniek waarbij je op een dieper niveau leert te ontspannen en vertrouwen krijgt waardoor je gemakkelijker met jouw lichaam kunt meewerken.
Daarnaast betrek ik jouw (geboorte)partner intensief bij het proces omdat ik echt geloof dat jouw partner een heel mooie rol heeft tijdens de geboorte. En hoe fijn is het om samen, als een team, in vertrouwen jullie kindje te verwelkomen.
Als doula zorg ik voor de veiligheid binnen jullie bubbel, zorg ik dat jullie de regie houden, de keuzes maken die voor jullie goed voelen en ben ik er onvoorwaardelijk voor jullie.
Standaardpakket: (inclusief aanwezigheid bij de geboorte) € 1265,-
Werkgebied: Amsterdam, Waterland, Haarlem e.o. (+45km vanaf Monnickendam)
Social: Instagram.com/metvertrouwenbevallen_marleen
Website: www.metvertrouwenbevallen.nl
Doula Amsterdam Marleen

0000

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*