Mechteld

Doula Den Haag Mechteld

“Bevallen gaat niet alleen om het maken van baby’s. Dit moment is een enorme transformatie waarbij de vrouw (weer) moeder wordt. Sterke moeders die in zichzelf vertrouwen en hun innerlijke kracht kennen. Ik geloof dat de manier hoe een baby ter wereld komt, impact heeft op de rest van het leven van moeder en baby. Het is een eer om bij deze transformatie te mogen zijn, die al begint vanaf het moment dat de baby in de buik groeit. Ik deins er niet voor terug om paden te bewandelen die nog niet zo begaan zijn. Het is mijn missie om vrouwen te begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en de kraamperiode. Naast mijn werk als doula geef ik ook liefdevolle zwangerschapsmassages en kraamtijdbehandelingen zoals kruidenstempel massages, Moxa, Yoni steam en Belly Binding. Ik heb een holistische achtergrond waarin lichaam & geest worden gezien als 1 geheel. Door mijn begeleiding en aanrakingen wil ik de verbinding met de eigen kern optimaliseren. De kern waar alle wijsheid al zit. Ik begeleid jou met mijn hart en handen.”

Opleiding/achtergrond:
MBO Marketing en Communicatie, HBO Communicatie, Holistisch Masseur (incl. medische basiskennis), Doula opleiding (InBloei Rotterdam)
Bijscholing:
Buikmassage, Belly Binding en Moxa treatment, Zwangerschapsmassage en practitioner cursus, Indiase hoofdmassage, cursus voetmassage
Bio:
Ik ben 39 jaar en moeder van 3 jongens. Samen met mijn man, kinderen en 2 katjes woon ik op fietsafstand van het Haagse strand, omringd door een kleine community met lieve vrienden en een heleboel kindjes. Naast mijn missie in het begeleiden van vrouwen voel ik een bijzondere interesse in het belang van veilige hechting, en een enorme passie voor kinderen (en heb ik in 2021 een particulier schooltje opgericht).
Visie:
Vroeger verzamelden de vrouwen uit de community zich bij elkaar als de moeder ging baren. De vrouwen leefden samen naar de geboorte toe en stonden de barende vrouw bij in haar transformatie. In de tijd is dit proces drastisch veranderd. Tegenwoordig zijn koppels er vaak op aangewezen om het alleen te doen, zonder de hele tribe erbij. Ze gaan zelf op zoek gaan naar de juiste informatie. En omdat er zo veel nieuwe informatie beschikbaar is weet je soms niet waar je het zoeken moet, dit heb ik zelf ook meegemaakt.
Omdat ik iets miste, ben ik op zoek gegaan. Ik miste de vrouwelijke wijsheid van de ervaren en geleerde vrouw die haar kennis met mij kon delen. In deze zoektocht kwam ik uit bij de doula. Een doula is een wijze vrouw die veel kennis beschikt over geboortes en het tranformatieve proces eromheen. Deze kennis zal ze met je delen zodat je heel goed voorbereid je bevalling in gaat. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je tijdens de baring met veel zelfvertrouwen de beslissingen kunt maken die nodig zijn. Ik gun het elke vrouw dat ze met deze wijsheid de geboorte in gaat!
Persoonlijkheid:
Ik heb een hele sterke verbinding met mijn intuïtie en gebruik deze als mijn kompas. Ik heb een enorme levenslust en werk heel toegewijd aan projecten. Ik ben een bouwer en laat mij niet snel tegenhouden door obstakels.
Ik heb gevraagd wat mijn beste vriendin over mij te zeggen heeft en ze zei het volgende: ik vind je gastvrij, vertrouwd, loyaal, warm, daadkrachtig, nieuwsgierig, geïnteresseerd, enthousiast, hartelijk, humoristisch, eerlijk, dankbaar, gevoelig en verzorgend. Je bent iemand die spijkers met koppen slaat en doet wat ze zegt, een echte strijder.
Werkwijze:
Het gevoel van regie, vrijheid van keuzes en beschikking over de juiste informatie is waar het om draait bij een bevalling. Het is een moment van empowerment en vertrouwen op je eigen kracht. Door je op elk scenario voor te bereiden kun je met veel zelfvertrouwen jouw beslissingen nemen. Deze voorbereiding helpt jou om te weten wat de beste omstandigheden zijn voor jou en je baby.
Daarbij werk ik graag met visualisatie technieken waarbij we niet terughoudend zijn in het imprinten van jouw DROOMbevalling. Door te visualiseren maken we een imprint in je geest zodat je lichaam hierin zal volgen.
Ik geef naast mijn doula werk ook zwangerschapsmassages en kraamtijd behandelingen. Mijn massages zijn liefdevolle en afgestemde aanrakingen die je ondersteunen in je transformatieve proces. Het proces eindigt niet na je bevalling. De kraamperiode is een hele speciale tijd waarin je open en kwetsbaar bent. Juist ook in deze magische periode is het waardevol om een kraamplan te hebben. Zodat je werkelijk kunt ervaren hoe het is om gedragen en gesteund te worden door de mensen om je heen.
Standaardpakket: € 1100,- (incl. zwangerschapsmassage)
Werkgebied: Den Haag en omgeving
Social: www.instagram.com/metmechteld
Website: www.metmechteld.nl
Doula Den Haag Mechteld

0000

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*