Nicoline

Doula Utrecht Nicoline
“Ik ben een goede match met jou als je bereid bent jezelf nog beter te leren kennen en om samen, met (eventuele) partner, te ontdekken wat voor jou belangrijk is voor je zwangerschap en de geboorte van je kindje. Sta in je eigen kracht. Jij doet het werk en ik sta naast je om je daarin te steunen.”
Opleiding/achtergrond:
Aan de VU heb ik Engelse Taal en Cultuur gestudeerd en een MA in Literature & Gender behaald. Daarna volgde een MA Onderwijs waarmee ik bevoegd ben als 1e graads docent Engels. Tijdens mijn opleiding Engels volgde ik verschillende yoga opleidingen, omdat ik mij wilde verdiepen in meditatie, zielsontwikkeling en het in contact komen met je lichaam. In 2014 heb ik me gespecialiseerd in zwangerschaps- en postpartum yoga bij Birthlight. In 2015 rondde ik een twee-jarige opleiding tot energetisch healer af, daarna volgde o.a. de BiA doula opleiding.
Bijscholing:
Spinning Babies, Rebozo workshop, HypnoBirthing, the Mongan Method, belly binding, fysiologisch baren workshop (Rebekka Visser)
Bio:
Ik heb, samen met mijn man Bart, twee jongens: Ties (7) en Mees (3). Oorspronkelijk kom ik uit Hilversum, maar voor de liefde verhuisde ik naar Amersfoort waar ik nog steeds met mijn gezin woon. Na het afronden van mijn studies ben ik docent Engels op een middelbare school geworden en daarnaast gaf ik meerdere yogalessen in de week. Beiden met heel veel plezier.
Door de zwangerschap van onze oudste ben ik mij gaan specialiseren in zwangerschapsyoga en hoorde ik voor het eerst over een doula. Ik heb me hier toen verder niet in verdiept en we hebben geen doula aan onze zijde gehad. Wel een verpleegkundige die achteraf gezien de rol van doula vervulde. Zij week niet van mijn zijde, ook niet toen ze eigenlijk niet mee mocht naar de OK voor de geplande keizersnede. Ze wilde bij me blijven, wat ervoor heeft gezorgd dat Ties op de OK al bij mij op de borst mocht. Toen heb ik de meerwaarde van continue zorg ervaren.
Bij de tweede wilde ik heel graag vaginaal bevallen en gingen we voor een VBAC. Ik besloot dat ik nu wel heel graag een doula wilde en ik ben nog steeds ontzettend blij met die keuze. Een VBAC in bad in het ziekenhuis met manlief en mijn doula er bij. Het was een enorm bekrachtigende ervaring die ik iedereen gun.
In 2020 kwam er meer ruimte in het gezin om na te denken over mijn diepste passie. Ik realiseerde mij dat alle kennis die ik had opgedaan en opleidingen die ik had gevolgd samenkwamen in de rol van doula. Yoga, energetisch healen, docentschap, alle geboorteworkshops en opleidingen: alles komt samen in dit vak. Met veel passie en liefde ben ik daarom doula geworden!
Visie:
Iedere vrouw verdient het om positief op de geboorte van haar kind terug te kijken. Of het nu een geboorteproces was tijdens volle maan, met rozengeur en kaarslicht, of in het ziekenhuis met een ruggenprik. Iedere geboorte is anders, met als overeenkomst: de barende is leidend in wat zij wil en nodig heeft. Zorg er voor dat je geïnformeerd bent en dat je weet wat je keuzes zijn. Schrijf geen plan uit, maar denk na over je opties. Erken van tevoren dat je mogelijk andere keuzes zult maken tijdens het geboorteproces dan je van tevoren denkt. Dat is ok! Laat je stap voor stap meenemen in jouw proces en als er keuzes gemaakt moeten worden voor een interventie, zorg er voor dat JIJ achter je keuze staat. Communicatie is key.
Persoonlijkheid:
Mensen beschrijven mij als empathisch, vriendelijk en iemand die houdt van een grapje. Ik kan goed luisteren en als het nodig is ook heel direct zijn. Ik heb brede interesses: ik kan het zowel over voetbal hebben als over literatuur en de werking van kristallen. Ik ben down-to-earth en kan met veel verschillende persoonlijkheden overweg. Vriendinnen noemen mij een kameleon, omdat ik me makkelijk kan inleven in een ander en geen oordeel zal vellen.
Werkwijze:
Moeders vertellen mij dat ik aanwezig ben zonder te veel te zijn. Ik observeer de interactie tussen jou en je (geboorte) partner, maar ook tussen de zorgverleners, jou en je partner. Wanneer ik voel dat er iets nodig is, geef ik dat bij je aan en vraag ik of het goed voor je voelt wanneer ik dit probeer (denk aan een massage of tegendruk geven). Ik werk samen met je partner als een team, zodat hij/zij zich ook op z’n gemak voelt.
Ik maak gebruik van de Tens en een bevalbad. Daarnaast gebruik ik HypnoBirthing technieken om de barende te ondersteunen in het geboorteproces.
Standaardpakket: € 1150,-
Werkgebied: Amersfoort e.o. inclusief Hilversum
Social: www.instagram.com/yogamama_doula_hypnobirthing
Website: www.yoga-mama.nl
Doula Utrecht Nicoline

0000

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*