“Je bent bij mij aan het juiste adres wanneer je je zwangerschap en het (aankomend) moederschap als uitnodiging ziet om op ontdekkingstocht te gaan naar jezelf. Ik ben ervan overtuigd dat (opnieuw) moeder worden een kans is om bewust te worden van wie je bent, wie je wordt, wat voor jou van ultiem belang is en wat van waarde is in je leven. Als zwangerschaps- en geboorte doula & postpartum coach sta ik je praktisch en emotioneel bij in die ontdekkingstocht. Ik bepaal de route niet, maar ben wel heel goed in samen wegen zoeken. De daadwerkelijke match zullen we beiden moeten voelen tijdens een kennismaking. Mijn begeleiding is onvoorwaardelijk, dus ik volg daarin mijn intuïtie. En ik ben altijd eerlijk tegen je wanneer ik denk dat een andere doula beter bij je past.”

Opleiding/achtergrond:
Bachelor Pedagogiek 2010, Humanistiek 2015, BiA Doula foundation 2020, BiA Doula advanced 2021
Bijscholing:
Yoga for Trauma 2015, Spinning Babies 2021
Bio:
Ik ben moeder, doula, postpartum coach & pedagoog. Ik ben gefascineerd door zwangerschap, het geboorteproces en de persoonlijke ontwikkeling die een vrouw doorgaat wanneer ze (opnieuw) moeder wordt. Daarnaast is mijn liefde voor baby’s en kinderen groot.
Ik dompel me graag onder in wetenschappelijke literatuur, maar vaar tegelijkertijd sterk op mijn intuïtie. De combinatie van mijn bachelor pedagogiek, mijn driejarige Master Humanistiek en mijn praktische opleiding tot Doula zijn voor mij de gouden driehoek in mijn werk. Ik begeleid moeders en hun partners tijdens de zwangerschap & de geboorte van hun kindje en gedurende de postpartum periode. Altijd vanuit liefdevolle aandacht, oprechtheid en met een tikkie droge humor.
Samen met mijn vriend en drie zoons woon ik in Culemborg. Met hen ben ik graag buiten, in het bos of bij de rivier. Ik ben dol op koken, goede koffie, lezen, mijn kinderen, goede gesprekken & yoga.
Visie:
Ik geloof dat een bevalling een mega empowering ervaring kan zijn in het leven van een vrouw. En dat daarvoor drie dingen van ultiem belang zijn:
1. Als zwangere vrouw moet je contact maken met je innerlijke waarden, je behoeften, je overtuigingen, je wensen en je grenzen met betrekking tot je zwangerschap & bevalling. Hierdoor schets je de mogelijkheid om een levensveranderende ervaring te hebben en neem je eigenaarschap over je bevalling. Daarin zit de kracht.
2. Een zorgverlener die je vertrouwt en waarbij je je veilig voelt is van essentieel belang. Verreweg de meeste zorgverleners hebben de beste intentie voor jou en je kindje. Zorg voor open communicatie.
3. Kennis is macht. Zowel op praktisch gebied (lees je in en laat je onderwijzen), als in emotionele zin (zie 1).
Mijn visie op het doulaschap is om jou hierin te begeleiden. Onbevooroordeeld, onbevangen & onvoorwaardelijk.
Persoonlijkheid:
Ik ben warm, gepassioneerd en kan goed luisteren. Ik ben chaotisch en perfectionistisch, wat soms een lastige combinatie is. Ik ben nieuwsgierig en leergierig. Ik ben een denker, maar vaar grotendeels op mijn intuïtie.
Werkwijze:
Ik streef ernaar dat jij bevalt op jouw manier. Daarin is mijn ondersteuning onvoorwaardelijk en continue. Wanneer ik jouw geboorte doula ben, hebben we gemiddeld 3 voorbereidende gesprekken bij jou thuis. Ik werk met een uitgebreid intake formulier om me goed te kunnen voorbereiden op ons eerste gesprek. Vanaf week 37 tot en met week 42 sta ik 24/7 on call voor jou. Ik ben aanwezig bij je baring vanaf het moment dat jij het prettig vindt en ga pas weg wanneer dat goed voelt voor jou. In de kraamperiode kom ik langs voor een uitgebreid nagesprek. Mijn begeleiding is praktisch en emotioneel van aard en altijd afgestemd op jou.
Standaardpakket: €1250,- (incl. bevalling), €850,- (niet aanwezig bij baring)
Werkgebied: Culemborg + 40 min rijden 
Social: www.instagram.com/momcircle.doula.niki
Website: www.momcircle.nl
Doula Utrecht Gelderland Niki

0000

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*