Doula Amsterdam Steffie
“Wij matchen als jij verdieping zoekt in je begeleiding tijdens zwangerschap en geboorte. Ter voorbereiding op een positieve geboorte ervaring, maar misschien nog wel meer ter voorbereiding op een nieuwe dynamiek in je leven en relaties. Het is een mooie periode om onzekerheden los te laten en in je kracht te komen, en ik wil je heel graag de handvatten geven om daar lang na onze samenwerking nog mee te werken.”
Opleiding/achtergrond:
HBO Communicatie (2013), Relatiecoach bij De Upstarter (2021), BiA Doula Training (2021-2022)
Bijscholing:
Reiki 1 en 2 (2020 & 2021)
Bio:
Na een aantal jaar in de communicatie te hebben gewerkt heb ik in 2019 voor een carrièreswitch gekozen, op zoek naar meer voldoening! Een switch naar wat wist ik toen nog niet, al vond ik in mijn werk de verbinding met mensen altijd leuk en interessant. Op reis door Azië kwam energie- en geboortewerk op mijn pad en vervolgens ben ik hier thuis mee verder gegaan. Dat heeft veel nieuwsgierigheid bij mij aangewakkerd, die ik volg om me te blijven doorontwikkelen als doula en coach. Ik wil beschikbaar zijn voor iedereen die verdieping zoekt. Van bewuste conceptie tot aan het navigeren van ouderschap en een nieuwe relatiedynamiek, en alles ertussenin.
Ik woon met veel plezier in Amsterdam en als ik niet thuis ben, dan ben ik op avontuur: op pad met mijn camper, in de sneeuw of op een festival. Ik vind het heel leuk om nieuwe dingen te leren dus volg eigenlijk op elk moment wel een cursus of opleiding. Soms lijken mijn interesses erg uiteen te liggen, maar ik zie heel duidelijk hoe alles elkaar kan aanvullen.
Zelf heb ik nog geen kinderen. Ik zie mijn werk als doula als mijn pad richting bewuste zwangerschap. Het voedt mijn nieuwsgierigheid en openheid, om aanwezig te kunnen zijn zonder oordeel.
Visie:
Wanneer zit je nou zó bewust in een transformatieproces als tijdens zwangerschap, geboorte en nieuw ouderschap? Dan komen onzekerheden, trauma’s en wonden meer naar het oppervlak en dat kun je inzetten voor innerlijk werk. Het is ook een periode waarin het nog belangrijker is dan anders om daarmee aan de slag te gaan. Maar hoe? Ik wil mensen in proces graag helpen om er aan de andere kant sterker uit te komen, en om nieuwe pijnen te voorkomen, ook voor de volgende generatie. Met veel aandacht voor grote en kleine veranderingen en alles wat naar boven komt.
Als doula word ik toegelaten tot een bijzondere ervaring die je nooit vergeet. Die verbinding stopt niet zomaar na de laatste post-natale afspraak. Wanneer je op een later moment opnieuw blokkades tegenkomt in je relaties (met jezelf, partner, kind, anderen) of om een andere reden wilt samenwerken, dan ben ik er nog steeds voor je – ik blijf altijd je doula.
Juist daarom wil ik ook heel graag beschikbaar zijn voor mensen die deze begeleiding het hardst nodig hebben. Denk aan situaties waarbij de familie en/of partner niet in de buurt/betrokken is, er sprake is van adoptie of er om een andere reden extra liefde en aandacht nodig is. Maar ik denk eigenlijk dat iedereen baat kan hebben bij dit soort begeleiding!
Persoonlijkheid:
Ik hoor vaak dat ik een kalme en serene uitstraling heb, en ik ben eerder wat meer op de achtergrond dan op de voorgrond. Ik ben loyaal en eerlijk, heb veel inlevingsvermogen en houd ervan om een persoonlijke band op te bouwen. Zodat alles bespreekbaar is en iedereen zichzelf kan zijn. Grapjes maken en kunnen lachen om jezelf vind ik belangrijk, zeker als je met zware thema’s werkt.
Werkwijze:
Focus ligt op wat er bij de zwangere en (geboorte)partner speelt (als die er is). Afhankelijk daarvan bereiden we in enkele sessies voor op een fijne geboorte ervaring, sterke relatie en een fijn welkom voor een nieuw mensje. Hierbij gebruik ik praktische tools, energie- en lichaamswerk.
Kenmerkend is de aandacht voor eigen groei en het omarmen van transformatie, vandaar dat ik graag veel samenwerk vóór de geboorte. Veel aandacht gaat ook naar de verbinding tussen jullie als partners, en het faciliteren van een open dialoog. Alles eigenlijk met als doel om jullie handvatten voor diepere verbinding, begrip en communicatie te geven, zodat jullie zelf door kunnen gaan met het werk zonder mij. Al vind ik het belangrijk om een langdurige relatie op te bouwen, dus helemaal zonder mij hoeft het niet te zijn. De vertrouwensband blijft en daar kun je gebruik van maken. Na een traject ben ik beschikbaar voor losse sessies of consulten wanneer er behoefte is of wanneer er bijvoorbeeld nieuwe ontwikkelingen zijn.
Standaardpakket: doula i.o. pakket à € 600,- (tijdelijk) bevat standaard: 3 pre-natale afspraken, on-call voor geboorte, continue geboortebegeleiding, 2 post-natale afspraken. Andere invulling is mogelijk.
Werkgebied: Amsterdam e.o., rest Noord-Holland in overleg
Social: www.instagram.com/steffie.aldenkamp
Website: komt eraan!
Doula Amsterdam Steffie

0000

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*