Doula Utrecht Tessa

“Wanneer je je veilig en vertrouwd wilt voelen, van humor houdt en liefde wilt voelen stromen, ben je bij mij aan het goede adres. Ik ben rustig en kalm, zet mijn hart open voor jou en je voelt je snel op je gemak bij mij. Ik ben er volledig voor jou, niet om je te helpen, want in mijn ogen zit alle wijsheid al in jou, maar om je te ondersteunen en je te laten voelen welke krachten jij bezit en waar je toe in staat bent om zelf de regie te nemen over de manier waarop jij geboorte wilt geven en het moederschap wilt vormgeven.”

Opleiding/achtergrond:
HBO Verpleegkunde Hogeschool Leiden (2007), Pedagogisch Didactisch Getuigschrift HU (2015), Doulaopleiding Utrecht (2020-2021)
Bijscholing:
Wellness Total en Zwangerschapsmassage (2020), Kraambedmassage/massage na verliesgeboorte BIA (2021)
Bio:
Mijn naam is Tessa Aldewereld. Ik ben geboren in 1985 in Leiderdorp en opgegroeid in Leiden. In 2008 ben ik uit huis gegaan en gaan samenwonen in Nieuwegein met mijn man. Mijn man leerde ik al vroeg kennen in 2001. Ik heb tot en met 2014 gewerkt als verpleegkundige in het ziekenhuis en heb daarna de overstap gemaakt naar het onderwijs. Ik heb tot 2022 gewerkt als docent verpleegkunde op het MBO. In de tussentijd ben ik 4x zwanger geweest. 2 zwangerschappen eindigden in een miskraam. Van de andere 2 zwangerschappen lopen er nu 2 kindjes rond. Onze dochter werd geboren in 2016 en in 2018 mochten we onze zoon verwelkomen. Beide zwangerschappen en bevallingen hebben mij bewogen om het werk als doula te gaan doen. In 2020 startte ik mijn bedrijf Doula Tessa en vanaf 2022 zal ik volledig werken voor mijn eigen bedrijf.
Visie:
Geboorte geven is magisch, spiritueel en transformerend. Het brengt je naar een plek in jezelf, die je nog niet eerder hebt mogen ontdekken. Het is rauw, maakt de leeuwin in je los en zal je doen verbazen wat een kracht er vrij komt als je nieuw leven op de wereld zet. Om bij deze plek te komen is er vertrouwen nodig, net als verbinding, veiligheid, regie en liefde.
Vertrouwen in jezelf en vertrouwen vanuit de ander, dat jij alle wijsheid in je hebt om geboorte te kunnen geven. Er is verbinding nodig, verbinding met jezelf, met je kindje en met de mensen om je heen. Je veilig voelen is nodig om je volledig te kunnen overgeven aan het geboorteproces. Regie nemen en krijgen, maakt dat jij degene bent die beslist. En als laatste liefde. Liefde maakt dat je je verbindt, dat de meest fijne hormonen stromen, liefde voor jezelf, voor je kindje en de dierbaren om je heen. En ook liefde vanuit het team naar de barende die nieuw leven op de wereld gaat zetten. Handelen vanuit liefde zorgt voor zachtheid, tederheid en maakt dat er gelijkwaardigheid ontstaat.
Om dit alles te kunnen bereiken is mijn visie dat vrouwen hierin zelf verantwoordelijkheid dienen te nemen. Door kennis over het geboorteproces, kennis over jezelf, oude patronen doorbreken, echt diep weten wat je wilt en wat goed voor jou is. Het innerlijk werk doen, zodat je vanuit hier kan opkomen voor jezelf, het gesprek kunt aangaan en op een gelijkwaardige manier wordt behandeld. Want als ik 1 ding zeker weet: Mom knows best!
Dit alles maakt dat zowel de moeder als het kindje een zachte landing hebben en zal het moederschap beïnvloeden. Hoe je reageert op je kindje en hoe je je leven vormgeeft. Voor een nieuwe generatie moeders en kinderen, die leven vanuit liefde, verbinding en vertrouwen.
Persoonlijkheid:
Ik ben open, eerlijk, eigenwijs, neem geen blad voor de mond en houd van humor. Ik ben liefdevol en zorgzaam. Als ik ergens voor ga, dan doe ik dat voor de volle 100%. Elke dag leer ik weer meer over mezelf. Tegenslagen kunnen me soms van mijn stuk brengen, maar ik zie ze als leermomenten en borduur daar op voort. Van de buitenkant kan het lijken alsof ik altijd een badass ben, maar ook ik heb mijn onzekere momenten. Wanneer je mij leert kennen, stel ik mij volledig open en zal je naast de badass woman die je van buiten ziet, ook de zachte kant van mij zien.
Door mijn openheid, nuchterheid en eerlijkheid, straal ik vertrouwen uit. Met mijn humor zorg ik voor lichtheid en fun. Aanraking vind ik fijn, omdat dit voor heel veel fijne processen in het lichaam zorgt. En als laatste: ik houd van de liefde. En waar is er meer liefde dan bij het verwelkomen van nieuw leven?
Werkwijze:
Een kennismaking is vrijblijvend. Nadat we hebben kennisgemaakt en we beiden een klik voelen, gaan we samen werken aan jouw geboorteproces. Ik reik kennis aan, stel veel vragen en laat je zelf nadenken over bepaalde onderwerpen. Dat betekent dat ik ook van jou vraag om in bepaalde onderwerpen te duiken, zodat we daarna de diepte in kunnen. De begeleiding die ik bied, stem ik helemaal af op jouw behoeften. Ik heb een breed netwerk dat ik kan betrekken wanneer daar behoefte aan is.
In mijn begeleiding zien wij elkaar minimaal 2 keer voor de bevalling. In de tussentijd hebben we veel contact via de telefoon. Ik sta altijd voor je klaar bij vragen. In de keren dat wij elkaar zien gaan we uitgebreid in op het geboorteproces en werk ik met het lichaam. Jouw partner kan hierin niet ontbreken als deze er is. Samenwerken en teamwork zijn essentieel. Aanraking is belangrijk om te kunnen voelen. In mijn begeleiding geef ik minimaal 1 keer een massage, zodat je in je lijf kunt zakken en mijn aanraking kunt voelen. Je partner zal ik tools geven in hoe jou te ondersteunen. Ik reik alles aan wat nodig is, zodat jullie een geboorteplan kunnen maken en voorbereid zijn op de bevalling, maar ook de periode erna.
We maken met elkaar afspraken en vanaf het moment dat je wenst dat ik kom, zal ik er zijn. Tijdens de geboorte zal ik afstemmen waar de behoefte ligt. Als barende sta jij centraal. Ik zal alles daaromheen faciliteren, zodat jij op jouw manier kan baren. De regie ligt bij jou. Ik ben er om eventueel uitleg te geven, te vertellen wat is gewenst. Ik neem geen beslissingen, die maak je namelijk helemaal zelf. Jouw lichaam, jouw baby, jouw keuze, jouw baring. Ik blijf minimaal 2 uur na de geboorte bij jullie, als jullie zijn gesetteld ga ik pas weg.
Ik maak tijdens de baring foto’s. Ik heb geen professionele camera, maar ik doe mijn best om mooie herinneringen vast te leggen. Die foto’s zal ik na afloop sturen.
We zien elkaar minimaal nog 1 keer na de geboorte. Hierin bespreken we de geboorte nog een keertje na, kun je vragen stellen en feedback geven. Ik maak een geboorteverslag met foto’s, zodat je zelf nog een keer kunt nalezen hoe de geboorte is verlopen. Tot 6 weken na de bevalling sta ik voor jullie klaar wanneer er vragen zijn, of je een luisterend oor nodig hebt.
En misschien het allerbelangrijkste: in mijn werkwijze staan liefde en verbinding centraal.
Standaardpakket: € 1249,-
Werkgebied: Tot een uur rijden vanaf Nieuwegein
Social: www.instagram.com/doulatessa
Website: www.doulatessa.nl
Doula Utrecht Tessa

0000

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*