Tessel

Mothering the mother - Doula Tribe

“Baren is fantastisch!”

Achtergrond/opleiding:
Kraamverzorgende (Amsterdam –2020), Doula opleiding In Bloei (Rotterdam –2018), Social work (2010). 
Bijscholing:
Doula Academie (2020), Rebozo en sluitingsritueel (2019), Draagconsulent (2018). 
Bio:
Met mijn twee kinderen (Mus, 2015 en Wolf, 2017) en man woon ik in Haarlem, momenteel in een stacaravan omdat wij een duurzaam huis bouwen. Ik heb een boekenclub, ga zoveel mogelijk op reis en ga graag naar musea. Ook hou ik ervan om dingen te maken. Ik ben een rustig persoon, overweeg dingen soms iets te lang en denk veel na. Maar ik kan ook behoorlijk impulsief en eigenwijs zijn.
Visie:
Bevallen is een geweldig mooi, empowering, rauw en eerlijk proces. Het is elke keer weer zo’n eer als ik daarbij aanwezig mag zijn. Vanuit de vraag ‘wat beweegt mensen’ ben ik eerst social work gaan doen. Waarna ik een aantal jaar in de jeugdzorg heb gewerkt. En hoewel deze vraag mij nog steeds bezighoudt, weet ik nu nog beter wat bij mij past. Ik wil aan het begin staan, waar de hechting ontstaat. De periode waarin vrouwen moeders worden, mannen vaders en stellen ouders. Want als dat proces goed van start gaat, heeft dat zo immens veel voordelen.
Dat inzicht kwam toen ik zwanger was van mijn dochter. Mijn zwangerschap bevestigde mij in mijn vrouw-zijn. Na haar geboorte wist ik dat ik met zwangere vrouwen wilde werken, en na de geboorte van mijn zoon voelde ik dat ik dat als doula wilde doen. Met mijn zoon nog in de draagdoek ben ik de opleiding gaan volgen. En sindsdien ben ik meer dan ooit onder de indruk van geboorte, het vrouwenlijf en de kracht van de barende vrouw.
Persoonlijkheid:
Een goede vriendin zou mij omschrijven als zelfbewust, grappig en trouw. Vóór het moederschap als scherp. Als moeder een tikkeltje chaotischer (dit ben ik nog aan het accepteren). Ze zou me als empathisch bestempelen en als iemand met het hart op de juiste plek. Maar ook als af en toe onzeker en te veel gericht op wat anderen vinden. Maar vooral als open en iemand die vertrouwen uitstraalt.
Werkwijze:
Ik ben ervan overtuigd dat vrouwen (en hun partners) enorm in hun kracht komen te staan als zij bewust het proces van de zwangerschap en bevalling aangaan. De uitwerking daarvan kan nog heel lang doorwerken. Als vrouw mag je met wel wat meer bombarie voor je wensen gaan staan. Zowel tijdens je zwangerschap als de baring. Een geboorte is een levensveranderende gebeurtenis die tegelijkertijd angstig en krachtig kan zijn. Die je laat zien waar je mentaal toe in staat bent en wat jouw vrouwenlijf allemaal kan.
Het gaat er wat mij betreft niet om waar of hoe je bevalt, thuis in bed, in het ziekenhuis of in bad, het gaat erom écht naar je verlangens, wensen en angsten te kijken en hiermee aan de slag te gaan. Vrouwen die bewust bevallen worden direct geconfronteerd met hun enorme kracht. Dat is geweldig! Baren is echt fantastisch; dat mag wel vaker gezegd worden. En voor de nodige kennis, ervaring, advies en vooral veel rust en warmte kan ik ouders bijstaan. 
Standaardpakket: € 1150
Werkgebied: Haarlem
Voortraject: ja.
Ervaring: +
Social: www.instagram.com/mothering.the.mother/
Website: www.motheringthemother.nl
Mothering the mother - Doula Tribe