hoe & wat

 

 

You are the centre of the Universe

Chicks on a mission

Wij geloven dat het potentieel van bevallingen veel te weinig wordt benut. Want er zijn een heleboel praktische dingen die vaak misgaan, die je kunt voorkomen. Door tijdens je zwangerschap de regie te nemen, ben je goed voorbereid. Dat geeft je in je kraamtijd en de rest van je leven een gevoel dat je het toch maar mooi zélf gedaan hebt.

Plus: de transitie van vrouw naar moeder gebeurt niet van de ene op de andere dag. Het is belangrijk om de tijd te nemen om deze verandering te doorleven. Dit vergroot de kans dat je met een positief gevoel terugkijkt op je bevalling.

Elke zwangere vrouw weet intuïtief hoe ze het beste kan bevallen. Dít is het moment om je instinctieve natuur wakker te schudden.

Kassandra - Doula Tribe
Denise-Doula Tribe

Hoe kunnen wij daar aan bijdragen?

Wil jij ontdekken wat jouw unieke, meest optimale manier van bevallen is? En welke factoren je op weg daar naartoe nog kunt optimaliseren? Dat is precies waarvoor je bij Doula Tribe terechtkan. Wij laten je zien welke informatie relevant is voor jouw specifieke wensen zodat je niet overrompelt raakt door alle opties en keuzes. Tijdens je bevalling helpen wij jou en je partner om je bubbel te optimaliseren en te bewaken.

Voor iedereen die nieuwsgierig is geworden naar onze doula’s hebben wij een video opgenomen met ’24 ultieme doula tips’. Wil je die kosteloos ontvangen? Laat dan even hier je mailadres achter.

Naar de video

“ There is a secret in our culture, and it’s

not that birth is painful….

It’s that women are strong ”

Tarieven Doulatribe

Waarom zo grondig?

Waarom is het belangrijk om je zwangerschap zo grondig aan te pakken?

  • Omdat je je nadien voelt ‘like a rockstar’; je zet heel bewust en kalm een enorme prestatie neer, en laat je bevalling niet zomaar aan het toeval over
  • Je kindje komt ‘kalm’ ter wereld en wordt geboren bij een oer-krachtige moeder
  • Je transformeert: je laat oude patronen los, je groeit als vrouw, en je benut de potentie van je zwangerschap volledig

 

Neem contact op

Rol van je partner

Hoewel sommige vroedvrouwen continue begeleiding tegen een meerprijs bieden, komt een standaard verloskundige pas uren later naar jullie toe. Maar juist die eerste uren zijn heel spannend! De partner ervaart dan ook vaak een enorme opluchting zodra er een expert de ruimte binnenkomt.

Een doula zorgt er dus voor dat je partner ook kan ontspannen, en er zonder zorgen voor je kan zijn. Samen met jouw partner vormt je doula een sterk team.  Zo wordt het moment van geboorte voor jullie allebei een rijke ervaring, waar jullie met liefde op terugkijken.

Wil jij ook een doula bij je bevalling, maar weet je niet wie er bij jou past? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Kies je doula
Maartje-The Doula tribe

ERVARING

 • FlorisOver Kassandra
  Tja, waar moet ik beginnen, en hoe vat je het kort samen in een recensie. Wat een fijne ervaring was het om met Kassandra ons baby-traject in te gaan. Vanwege de Corona-maatregelen was het helaas niet toegestaan dat er een 3e persoon bij te hebben (naast de ouders). Maar Kassandra heeft ons op perfecte wijze geïnstrueerd en geadviseerd om het als ouders samen te kunnen doen, waarbij een belangrijke focus lag op mij als partner. Naast de nodige kennis hebben we van Kassandra technieken geleerd m.b.t. ademhaling, massage, allerlei zit-, lig en staposities voor tijdens de weeën en allerlei aanvullende tips om de juiste sfeer te creëren voor een ideale bevalomgeving. Daarmee had ik als partner ook een goed gevulde toolbox om mijn vriendin tijdens en na de bevalling zo goed als mogelijk te ondersteunen. We zijn ontzettend blij met haar hulp en dankbaar dat we dit met haar samen konden doen. Mede dankzij haar hadden we een mooie thuisbevalling van ons eerste kindje. Kortom: kies voor Kassandra!
 • Liz en ArentOver Denise
  Lieve Denise, Geweldig veel dank voor je support rondom & tijdens de bevalling van Ype! Zonder jou hadden we ons ten eerste nooit een bevalling als deze kunnen voorstellen (en daarop voorbereiden) en was het niet ook nog eens daadwerkelijk zo gegaan! We genieten natuurlijk enorm van Ype en het is ook zo fijn om goed terug te kijken op de bevalling.  
 • IlonaOver Denise
  De bananen cake was heerlijk, daar hebben we echt van zitten smullen :). Dank ook voor je lieve kaartje. Ik vind het erg fijn dat ik kan terugkijken op zo’n mooie periode van mijn zwangerschap maar met name mijn bevalling. Ik heb nu zelf ervaren dat een bevalling ook zo anders kan. Mede dankzij jou :), daar ben ik je heel erg dankbaar voor. Ik hoop oprecht dat het binnenkort heel normaal en voor iedereen toegankelijk wordt om een doula bij de bevalling te vragen/ krijgen en dat alle verzekeraars het opnemen in hun verzekering. Veel liefs
 • EllesOver Prins
  Mijn vriend en ik vonden het allebei ontzettend fijn dat er iemand met ons meekeek, meeleefde die er straks ook bij zou zijn. Prins is een heel fijn persoon, met verstand van zaken, maar vooral een prettig gevoelsmens.  
 • Denise is een wolk sprankelende energie en liefde. Iedere week vulde ze de koelkast met speciale soepen, dahls, pannenkoekjes, bananenbroden en curry’s die mijn lichaam per week sterker maakte. Aangevuld met rituelen als massages, yoni-steams en belly binding. Het voelde soms als een spa in mijn eigen huis. Morgen het afsluitende Rebozo ritueel en nog een laatste keer de koelkast vol met Denise d’r heeeeerlijke kookkunsten. Dan laat ze ons los. En dat is ok.
 • JamieOver Kassandra
  Kassandra's service made me feel comfortable and relaxed during the birth. She provided additional support to us all and I am extremely happy she was involved in the birth of our second daughter, it was a very nice experience to have a doula support us through the pregnancy and at the birth.