hoe & wat

 

 

You are the centre of the Universe

Chicks on a mission

Wij geloven dat het potentieel van bevallingen veel te weinig wordt benut. Want er zijn een heleboel praktische dingen die vaak misgaan, die je kunt voorkomen. Door tijdens je zwangerschap de regie te nemen, ben je goed voorbereid. Dat geeft je in je kraamtijd en de rest van je leven een gevoel dat je het toch maar mooi zélf gedaan hebt.

Plus: de transitie van vrouw naar moeder gebeurt niet van de ene op de andere dag. Het is belangrijk om de tijd te nemen om deze verandering te doorleven. Dit vergroot de kans dat je met een positief gevoel terugkijkt op je bevalling.

Elke zwangere vrouw weet intuïtief hoe ze het beste kan bevallen. Dít is het moment om je instinctieve natuur wakker te schudden.

Kassandra - Doula Tribe
Denise-Doula Tribe

Hoe kunnen wij daar aan bijdragen?

Wil jij ontdekken wat jouw unieke, meest optimale manier van bevallen is? En welke factoren je op weg daar naartoe nog kunt optimaliseren? Dat is precies waarvoor je bij Doula Tribe terechtkan. Wij laten je zien welke informatie relevant is voor jouw specifieke wensen zodat je niet overrompelt raakt door alle opties en keuzes. Tijdens je bevalling helpen wij jou en je partner om je bubbel te optimaliseren en te bewaken.

Voor iedereen die nieuwsgierig is geworden naar onze doula’s hebben wij een video opgenomen met ’24 ultieme doula tips’. Wil je die kosteloos ontvangen? Laat dan even hier je mailadres achter.

Naar de video

“ There is a secret in our culture, and it’s

not that birth is painful….

It’s that women are strong ”

Tarieven Doulatribe

Waarom zo grondig?

Waarom is het belangrijk om je zwangerschap zo grondig aan te pakken?

  • Omdat je je nadien voelt ‘like a rockstar’; je zet heel bewust en kalm een enorme prestatie neer, en laat je bevalling niet zomaar aan het toeval over
  • Je kindje komt ‘kalm’ ter wereld en wordt geboren bij een oer-krachtige moeder
  • Je transformeert: je laat oude patronen los, je groeit als vrouw, en je benut de potentie van je zwangerschap volledig

 

Neem contact op

Rol van je partner

Hoewel sommige vroedvrouwen continue begeleiding tegen een meerprijs bieden, komt een standaard verloskundige pas uren later naar jullie toe. Maar juist die eerste uren zijn heel spannend! De partner ervaart dan ook vaak een enorme opluchting zodra er een expert de ruimte binnenkomt.

Een doula zorgt er dus voor dat je partner ook kan ontspannen, en er zonder zorgen voor je kan zijn. Samen met jouw partner vormt je doula een sterk team.  Zo wordt het moment van geboorte voor jullie allebei een rijke ervaring, waar jullie met liefde op terugkijken.

Wil jij ook een doula bij je bevalling, maar weet je niet wie er bij jou past? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Kies je doula
Maartje-The Doula tribe

ERVARING

 • Leonieover Prins
  Ik had een topteam bij mijn bevalling. Bij gebrek aan partner was een goeie vriendin erbij, uiteraard de verloskundige, en Prins als doula. De samenwerking tussen ons allemaal verliep heerlijk soepel en de sfeer was erg ontspannen. Iedereen droeg daar uiteraard z’n steentje aan bij, maar Prins was echt de drijvende kracht. Ook de verloskundige en mijn vriendin hebben Prins erbij als dikke plus ervaren. Door de sessies van tevoren was ik goed voorbereid en maakte de angst plaats voor gezonde spanning. Ik vind het knap dat Prins met haar kennis, kunde en respect eraan heeft bijgedragen dat het een bevalling werd die helemaal bij mij paste en dat ik mezelf superstoer vind voor hoe ik het heb gedaan. Het is heel bijzonder dat zij bij het mooiste moment in mijn leven was.
 • Caat en FransOver Maartje
  “Van twee centimeter tot twee uur na de bevalling een expert bij je die en precies weet wat je voelt, wat je wanneer moet doen, humor heeft en zo veel vertrouwen geeft dat mijn man ik terugkijken op een in alle opzichten droombevalling! Lieve Maartje oneindig veel dank!!”
 • JamieOver Kassandra
  Kassandra's service made me feel comfortable and relaxed during the birth. She provided additional support to us all and I am extremely happy she was involved in the birth of our second daughter, it was a very nice experience to have a doula support us through the pregnancy and at the birth.
 • MaartenOver Prins
  Als ervaren vader was het begrip doula voor mij toch nog onbekend. Onbekend maakt vaak onbemind, maar omdat een zwangerschap en bevalling al spannend genoeg zijn, stond ik open voor begeleiding die het ons makkelijker zou maken om ontspannen ons kindje op de wereld te kunnen zetten. Voor mij persoonlijk was dat de belangrijkste reden om Prins als Doula in te huren. Uiteindelijk was Prins veel meer dan alleen een coach, maar haar rustige, lieve, vastberaden, relativerende, betrokken en persoonlijke begeleiding heeft mijn vriendin, de baby en mijzelf veel goed gedaan. Ik kan het iedereen aanraden!
 • KelleOver Kassandra
  "Kassandra really cared about how I was feeling during every part of my pregnancy and birth. My home-birth environment was very relaxing and positive and I felt incredibly empowered. I couldn't have hoped for a better experience."
 • Denise is een wolk sprankelende energie en liefde. Iedere week vulde ze de koelkast met speciale soepen, dahls, pannenkoekjes, bananenbroden en curry’s die mijn lichaam per week sterker maakte. Aangevuld met rituelen als massages, yoni-steams en belly binding. Het voelde soms als een spa in mijn eigen huis. Morgen het afsluitende Rebozo ritueel en nog een laatste keer de koelkast vol met Denise d’r heeeeerlijke kookkunsten. Dan laat ze ons los. En dat is ok.