Kies je doula

Meet our tribe

Take a leap of faith.

Dat je op deze pagina bent, is een goed teken. Het betekent dat je overweegt een doula in de arm te nemen. Omdat je begrijpt hoe belangrijk het is om te investeren in een fijne bevalling. Niet alleen voor je baby, maar zeker ook voor alle voordelen ervan voor jezelf. Je ontketent een onomkeerbare kracht in jezelf wanneer je een bevalling hebt waar je positief op terug kijkt. En al helemaal, wanneer je de regie hebt genomen en het op je eigen manier hebt kunnen doen. 

Doordat je je hier van bewust bent, heb je de eerste stap al gezet. Wij zouden daaraan willen toevoegen: ga er gewoon helemáál voor. Alleen door het te doen, ervaar je wat het je oplevert. Wij ontmoeten je graag! 

Doula-methodes-tribe

Onze cliënten

Om je een beeld te geven van de vraagstukken waarmee vrouwen bij ons komen, hebben we hier onder een aantal van onze cases beschreven. De namen en foto’s zijn gefingeerd.

The-tribe-Doula

Sanne

Sanne is in principe positief over bevallen. Wel weet ze dat haar bubbel niet optimaal is, omdat ze zich te veel laat beïnvloeden door de verhalen van haar moeder over haar ‘helse’ bevallingen. Ook voelt ze zich soms niet gesteund in haar vertrouwen door haar partner, die het zelf allemaal veel te spannend vindt.

Bij de verloskundigenpraktijk waar Sanne zit, zitten twee verloskundigen waar zij zich veilig bij voelt, en twee waar ze een minder goed gevoel bij heeft. Ze kijkt uit naar de bevalling, maar ziet er tegenop om een van die twee verloskundigen te krijgen waar ze geen klik mee heeft. Ze besluit daarom een doula te nemen, die haar ‘buddy’ kan zijn binnen haar eigen wereld. Dit geeft haar het vertrouwen dat eerder nog ontbrak, omdat ze zich nu gesteund voelt door iemand die haar snapt.

The Doula tribe methode

Maud

Maud is een echte regeltante, iemand die altijd ‘in control’ en onafhankelijk is. Ze heeft veel zelfinzicht en is heel goed in staat om haar bubbel te bewaken. Haar valkuil is dat ze niet zo snel op een ander leunt. Als ze eerlijk is, weet ze eigenlijk wel dat ze meer achterover mag leunen. Dat ze haar omgeving de kans mag geven om er voor haar te zijn.

Dus hoewel een doula indruist tegen haar natuur, besluit ze er toch voor te kiezen uit liefde voor zichzelf. Hierdoor hoopt ze ook in het moederschap meer hulp aan te kunnen nemen van buitenaf.