Meer info

You are the centre of the  universe


Sacred Space

Dat je straks een nieuw zieltje op de wereld zet, is groter dan je rationeel kan bevatten. Tijdens je zwangerschap en je bevalling komt dan ook alles samen. Je kijk op het leven, je geloof in jezelf, je angsten, twijfels en overtuigingen. Wij leren je tijdens deze magische periode te vertrouwen op iets wat groter is dan jijzelf.

Hiervoor creëren we jouw ‘bubbel’: een heilige plek die jou zal beschermen. Om deze plek te vormen, is het van belang dat je toewerkt naar een situatie die voor jou helemaal klopt. Want geen enkele situatie is gelijk. Allemaal baren we op onze eigen manier, onder onze eigen beschermende omstandigheden. Zo voelen sommige vrouwen zich thuis het meest veilig en anderen juist in het ziekenhuis.

Chicks on a mission

Wij geloven dat het potentieel van bevallingen veel te weinig wordt benut. Want er zijn een heleboel praktische dingen die vaak misgaan, die je kunt voorkomen. Door tijdens je zwangerschap de regie te nemen, ben je goed voorbereid. Dat geeft je in je kraamtijd en de rest van je leven een gevoel dat je het toch maar mooi zélf gedaan hebt.

Plus: de transitie van vrouw naar moeder gebeurt niet van de ene op de andere dag. Het is belangrijk om de tijd te nemen om deze verandering te doorleven. Dit vergroot de kans dat je met een positief gevoel terugkijkt op je bevalling.

Elke zwangere vrouw weet intuïtief hoe ze het beste kan bevallen. Dít is het moment om je instinctieve natuur wakker te schudden.

Kassandra - Doula Tribe

Rol van je partner

Hoewel sommige vroedvrouwen continue begeleiding tegen een meerprijs bieden, komt een standaard verloskundige pas uren later naar jullie toe. Maar juist die eerste uren zijn heel spannend! De partner ervaart dan ook vaak een enorme opluchting zodra er een expert de ruimte binnenkomt.

Een doula zorgt er dus voor dat je partner ook kan ontspannen, en er zonder zorgen voor je kan zijn. Samen met jouw partner vormt je doula een sterk team.  Zo wordt het moment van geboorte voor jullie allebei een rijke ervaring, waar jullie met liefde op terugkijken.

Wil jij ook een doula bij je bevalling, maar weet je niet wie er bij jou past? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Kies je doula

“ There is a secret in our culture, and it’s

not that birth is painful….

It’s that women are strong ”

Bubbels uit de praktijk

Om je een beeld te geven van wat Doula Tribe voor je kan betekenen, lees je hieronder een aantal fictieve cases. Deze zijn gebaseerd op echte praktijkvoorbeelden.

The-tribe-Doula

Sanne

Sanne is in principe positief over bevallen. Wel weet ze dat haar bubbel niet optimaal is, omdat ze zich te veel laat beïnvloeden door de verhalen van haar moeder over haar ‘helse’ bevallingen. Ook voelt ze zich soms niet gesteund in haar vertrouwen door haar partner, die het zelf allemaal veel te spannend vindt.

Bij de verloskundigenpraktijk waar Sanne zit, zitten twee verloskundigen waar zij zich veilig bij voelt, en twee waar ze een minder goed gevoel bij heeft. Ze kijkt uit naar de bevalling, maar ziet er tegenop om een van die twee verloskundigen te krijgen waar ze geen klik mee heeft. Ze besluit daarom een doula te nemen, die haar ‘buddy’ kan zijn binnen haar eigen wereld. Dit geeft haar het vertrouwen dat eerder nog ontbrak, omdat ze zich nu gesteund voelt door iemand die haar snapt.

Annemarie

Annemarie gaat voor de derde keer bevallen. Haar twee vorige bevallingen zijn redelijk goed verlopen. Ze heeft het echter vrij druk op haar werk nu ze zwanger is van de derde, waardoor ze het lastig vindt om de rust in haar bubbel te bewaren. Ze weet dat ze baat heeft bij yoga, en neemt af en toe een massage om weer contact te maken met haar lichaam.

Tijdens haar bevalling heeft ze behoefte aan iemand die haar begrijpt. Ze wil dat er iemand bij is die haar ‘uit haar hoofd’ trekt; wat haar op eigen houtje niet altijd lukt. Ze hoopt op die manier relaxter de bevalling in te gaan, waardoor ze meer geniet van dat mooie en belangrijke moment.

The Doula tribe methode

Maud

Maud is een echte regeltante, iemand die altijd ‘in control’ en onafhankelijk is. Ze heeft veel zelfinzicht en is heel goed in staat om haar bubbel te bewaken. Haar valkuil is dat ze niet zo snel op een ander leunt. Als ze eerlijk is, weet ze eigenlijk wel dat ze meer achterover mag leunen. Dat ze haar omgeving de kans mag geven om er voor haar te zijn.

Dus hoewel een doula indruist tegen haar natuur, besluit ze er toch voor te kiezen uit liefde voor zichzelf. Hierdoor hoopt ze ook in het moederschap meer hulp aan te kunnen nemen van buitenaf.