tarieven

Let’s start today

Tarieven

Lijkt het je fijn om samen met een doula van jouw bevalling een empowering ervaring te maken? Hier vind je meer informatie over het standaard pakket dat ieder van ons aanbied. Weet je niet wie het beste bij jou past, en of de doula’s tijdens jouw uitgerekende periode beschikbaar is? Stuur ons een mail, we helpen je graag.

Onze masterclasses

Masterclass programma

 

 

Is het inhuren van een doula te hoog gegrepen maar wil je wél gebruik maken van onze ervaring, kennis en wijsheid? Wij organiseren op maandelijkse basis online programma’s rondom zwangerschap, geboorte en de postpartum periode. Door deze te volgen kun je op een laagdrempelige manier gebruik maken van onze verscheidenheid aan expertises.

Lijkt het je leuk om één van onze masterclasses te volgen? Hou dan onze Instagram pagina in de gaten voor een up-to-date aanbod van alle masterclasses.

Welke masterclasses komen er zoal voorbij? 

 • Marijn: kick-ass keizersnede
 • Dorene & Anne: voorbereiden op een VBAC
 • Kassandra: een online training over baringspijn
 • Denise : voeding voor het herstel na de geboorte
 • Rozianna: vasten in de ramadan tijdens zwangerschap & borstvoeding

Doula geboortebegeleiding

Wil je of gun je jezelf meer begeleiding? Wil je graag dat je partner bij jou in de bubbel zit als je gaat baren? Wil je dat je partner niet meer in de doe-stand hoeft, maar dat je doula er is om je bubbel te bewaken? Kies dan voor het doula totaalpakket.

Wat zit er in het doula totaalpakket?

 • Kennismakingsgesprek
 • 3 ontmoetingen om te werken aan een diepe vertrouwensband
 • Whatsapp-begeleiding tot aan het kraambed
 • 24/7 bereikbaarheid rondom je bevalling
 • Het bewaken van je bubbel tijdens je bevalling.
 • Ontmoeting in de kraamweek: de hele gebeurtenis samen laten landen

Investering: vanaf €925
Iedere doula hanteert haar eigen prijzen op basis van haar ervaringsniveau en extra competenties. Kijk bij het profiel van jouw gewenste doula om een indicatie van haar prijs te zien.

 

Neem direct contact met ons op.

Lijkt het je fijn om samen met een doula van jouw bevalling een prachtbevalling te maken? Geef hier aan met wie je binnenkort een kennismakingsgesprek in wilt plannen!  Voorkeurs Doula:

  Cadeaubon

  Wil je graag met een Doula Tribe doula aan de slag gaan maar zit je te worstelen met de kosten? Wellicht zijn er wel mensen in je omgeving die jou de meest optimale begeleiding tijdens dit prachtige proces gunnen. Uiteindelijk is een fijne, zachte landing voor jou én je kleintje vele malen belangrijker dan materiële zaken die anderen wellicht cadeau willen doen.

  Je kunt je vrienden en familie opmerkzaam maken voor de optie om een Doula Tribe cadeaubon aan te schaffen in onze webshop. Daar kunnen zij zelf een bedrag kiezen dat jij kunt besteden aan één van onze doula’s of ons online masterclass programma.

   

  Naar de webshop
  Cadeaubon Doula Tribe

  FAQ

  Waarom zou je voor een doula kiezen?

  Een bevalling is hét moment waarbij je als vrouw volledig in je kracht gaat  staan. Je staat op het punt zoiets groots te ervaren en te doen – daar hoef je niet bescheiden over te zijn en daar mag je best voor uitpakken.

  Vrouwen hebben de neiging dingen zelf, snel en zonder te veel aandacht te vragen te doen. We kunnen het alleen, hebben geen hulp nodig en zijn vaak bijzonder streng voor onszelf.

  Maar wat zou er gebeuren als je wél een beetje hulp vraagt. Als je uitreikt naar andere vrouwen en niet vanuit angst maar vertrouwen dit proces aangaat. Als je niet alleen investeert in materiële zaken voor als jouw kindje er is, maar ook in mentale processen, gevoel, groei en emotie – in een mooie start.

  Daarnaast wijst onderzoek uit dat een doula nog een aantal voordelen heeft die belangrijk zijn om te noemen.

  • De ontsluitingsfase van de bevalling duurt gemiddeld 2 uur korter. Dat betekent niet dat je voor een ‘snelle’ bevalling moet gaan. Neem de tijd.
  • Er worden minder kunstverlossingen uitgevoerd als er een doula bij de bevalling is. Het gaat dan over bijvoorbeeld een episiotomie (inknippen) of een vacuümverlossing. 
  • Er worden minder keizersnedes uitgevoerd.
  • Er zijn minder wee-opwekkende middelen nodig – jouw lijf kan deze hormonen prachtig zelf aanmaken, als de omstandigheden voor jou de juiste zijn. 
  • Vrouwen verzoeken minder vaak om pijnstilling (bijvoorbeeld een ruggenprik).
  • Er zijn minder postnatale depressies zes weken na de geboorte. Een doula heeft ook absoluut lange-termijn voordelen. 
  • De partner is actiever betrokken bij de geboorte.
  • Er wordt met een meer tevreden en een positiever gevoel teruggekeken op de bevalling, omdat de moeder en haar partner zich geïnformeerd, gehoord en gesteund voelden tijdens het hele proces.

  Is een doula hetzelfde als een verloskundige?

  Een doula is niet hetzelfde als een verloskundige. Doula’s werken náást een verloskundige en in je kraamtijd vult jouw doula je kraamzorg gedeeltelijk aan. Een doula is niet medisch geschoold – maar een doula van Doula Tribe heeft wél de nodige medische kennis – en is er puur voor de ondersteuning voor jou als barende en jouw partner.


  Een verloskundige is er om de uitkomst van het proces te bewaken; een gezonde moeder en kind. Jouw doula is er juist voor het doorlopen van dat proces en de begeleiding bij de transitie van vrouw naar moeder en het mogen gaan ervaren van jouw grootsheid.

  Het gaat er niet om of je kiest voor een ziekenhuis- of thuisbevalling, wel of juist geen pijnstilling, of je in bad wil baren of middenin een bos. Zolang jij maar weet dat je het op jouw manier mag doen, dat jouw lijf leidend is. Zolang jij de juiste en voldoende kennis hebt om een eigen keuze te maken, en dat een doula die keuzes en wensen helpt te beschermen. 

   

   

  Wie kiezen voor een doula?

  Dat is heel divers. Zo kan het zijn dat je een traumatische bevalervaring hebt gehad en bij een volgende bevalling extra steun en vertrouwen kan gebruiken. Maar het kan ook zijn dat het je eerste kindje is, en je in die spannende tijd van zwangerschap en bevalling wat zekerheid zoekt.

  Misschien wil je ook wel gewoon niks aan het toeval overlaten, of heb je geen partner en vind je het toch fijn om iemand naast je te hebben, die er helemaal voor jou is. Maar ook is een doula voor vrouwen die dit proces helemaal aan willen gaan, die geboorte geven zien als een levensveranderende gebeurtenis en daar helemaal in willen duiken. 

  Daarnaast is een doula er ook voor jouw partner. Zij kan jouw partner een heleboel kennis meegeven over hoe je tijdens de zwangerschap en bevalling naast en voor de aanstaande moeder kan gaan staan. Jij als partner kent haar het beste en hoe mooi is het als de bevalling een intieme, krachtige en bijzondere ervaring is. Ook voor jullie relatie kan dat een enorme transformatie betekenen. 

  Ik ben bang voor mijn bevalling, hoe helpt een doula hierbij?

  Ook (juist!) dan zijn we er voor jou. Angst voor de bevalling komt ontzettend vaak voor. In de media worden we van jongs af aan geconfronteerd met heftige beelden vol stress, angst en geschreeuw. Maar ook bevallingsverhalen van vriendinnen, moeders en zussen zijn soms negatief. Bevallen wordt vaak gezien als noodzakelijk kwaad – iets waar je ‘doorheen moet’. Wij gaan samen met jou jouw angst onderzoeken en kijken op welke punten je extra veiligheid en steun kunt gebruiken. Door middel van gesprekken, maar ook ontspanning onderzoeken we hoe jij jouw eigen kracht kan gaan voelen en hoe je op een manier die bij jou past de zwangerschap en baring kan gaan beleven, helemaal in jouw kracht. Zo hoeft je angst een fijne bevalling niet in de weg te staan.

  Wat kost een doula?

  We werken met verschillende doula’s en daarom ook verschillende prijzen. Een basispakket kan je afnemen vanaf 1200 euro. 

  Je hebt daarvoor begeleiding tijdens de zwangerschap, jouw doula staat op wacht vanaf week 37 tot week 42 én is aanwezig bij de bevalling. Een doula is een investering die écht doorwerkt in de kraamtijd maar ook ver daarna.
  Een positieve en onvergetelijke zwangerschaps- en bevallingservaring is zowel voor jou, als voor jouw eventuele partner en natuurlijk ook voor jouw kindje van onschatbare waarde.  

  We snappen tegelijkertijd dat het best een grote investering is of kan zijn. Mocht deze voor jou te groot zijn, kunnen we je twee dingen aanraden:

  Vraag aan bijvoorbeeld je ouders of vriendinnen een bijdrage in de vorm van bijvoorbeeld een kraamcadeau.

  In termijnen betalen – maak hierover afspraken met jouw doula.

  Voor vrouwen die onder de inkomensgrens leven is er ook nog de mogelijkheid om ondersteund te worden vanuit ons spaarpotje. Van al onze inkomsten sparen wij jaarlijks een deel om te besteden aan een van onze doula’s wanneer ze iemand gratis of tegen een gereduceerd tarief begeleidt. Ook kunnen vrouwen die een pakket bij ons afnemen een bijdrage doen aan dit spaarpotje. Mail ons om te vragen naar de mogelijkheden.