Kassandra

Doula

Wat wil jij een vrouw meegeven?

Dat een positieve bevalervaring écht haalbaar is. Dat bevallen geen ‘moetje’ is, maar juist in potentie het allercoolste dat je als vrouw kunt doen voor jezelf.

Waar kan jij niet zonder?

Mijn man, mijn grote steun en toeverlaat waar ik af en toe zo heerlijk op mag leunen. Hij die voor ons gezin klaarstaat als ik weg ben voor een bevalling, hij die klaarstaat als ik vervuld en vermoeid thuiskom. En mijn enorm grote, onconventionele samengestelde familie. It takes a village.

Wat was je voor je een doula werd?

Ik heb psychologie gestudeerd, en ben dan ook gefascineerd door het effect van onze psyche op de bevalling. Hiervoor werkte ik echter als interieurontwerpster, heel wat anders.

Wat neem je daarvan mee in je werk als doula?

Van mijn werk als interieurontwerpster neem ik niet zoveel mee, behalve dat ik mijn cliënten ontvang in een door mij ingerichte ruimte 😉 Van mijn achtergrond als psycholoog neem ik logischerwijs veel meer mee. Het resulteert erin dat ik zwangerschap en bevalling niet alleen zie als een manier om een kindje te krijgen, maar ook als een belangrijke transitieperiode in het leven van een vrouw..

Jouw minder ‘leuke’ kant?

Ik kan, als ik niet lekker in mijn vel zit, wat verharden. Dan word ik harder voor mezelf en daardoor ook voor mijn omgeving. Mijn werk als doula, waarin ik te allen tijde uitgedaagd word om zacht en in verbinding te blijven, inspireert me om dat thuis ook meer te doen. Om herinnerd te worden aan de kracht van kwetsbaarheid.